Belföld

Nem emlékszik semmire a buszmegállóban gázoló sofőr

Buszmegállóban álló idős házaspárt gázolt el egy, a járdára felhajtó autós Budapest I. kerületében. A sofőr állítása szerint nem emlékszik semmire a történtekből. Arról, hogy mi történt, a Figyelő munkatársa számolt be, aki a baleset szemtanúja volt.

Elgázolt egy hatvan év körüli házaspárt Budapesten, a Krisztina tér egyik buszmegállójában egy autós. A fekete BMW a buszmegálló mögött álló virágüzlet irányába tartott, amikor az útpadka megdobta az autót, amely a buszmegállót jelző tábla tartóoszlopának csapódott – mondta el a Figyelő munkatársa, aki a baleset szemtanúja volt. Az autós a megállóban lévő buszmenetrend előtt álló házaspár mindkét tagját elgázolta: a férfi felcsapódott a BMW szélvédőjére, a nő az útra zuhant a gázolás után.

A baleset súlyosságát jelzi, hogy a Figyelő újságírója néhány pillanatig úgy gondolta, “ez nem egy túlélhető baleset”. A baleset után azonban a házaspár mindkét tagja eszméleténél maradt mindaddig, míg a mentősök rögzítették a sérüléseiket. A mentőket a baleset után a Figyelő újságírója hívta, aki szerint a segítségnyújtók viszonylag lassan érkeztek ki. A mentők megérkezéséig azonban nagyon sok járókelő, többek között egy doktornő is segített a baleset helyszínén.

Képgaléria!

Képgaléria!

A BMW fiatal sofőrje azt mondta, semmire sem emlékszik a balesetből. A Figyelő munkatársa úgy látta, hogy a vezető a baleset idején teljesen elvesztette az uralmát az autója felett, azt azonban nem tudja, hogy rosszul lett vagy esetleg elaludhatott vezetés közben.

Az újságíró két kisgyermekével és feleségével állt a buszmegállóban, és annak köszönhetik szerencséjüket, hogy a gyerekek a baleset előtt egy-két perccel a baleset helyszínétől valamivel távolabb álló padhoz mentek.

Legutóbb idén augusztusban, a főváros X. kerületében gázoltak el gyalogost járdán. A 41 éves nőt a baleset után kórházba szállították.

2006 októberében Budapest III. kerületében hajtott a járdán gyalogosok közé egy autó. A Vörösvári út és a Váradi út sarkán lévő hétvégi piacnál egy személyautó szaladt fel a járdára, és az árusok közé hajtott. A balesetben egy személy életét vesztette, ketten súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az autó miután a járdára hajtott, feldöntött egy szemetes konténert, ami több emberre ráborult.

2005 szeptemberében egy érdi buszmegállóban gázolt egy sofőr, aki jogosítvány nélkül, százhúsz kilométeres sebességgel hajtott a balesetkor. Az autó olyan sebességgel csapódott a megállóba, hogy az esővédő pavilont is áttörte, és a sarki ház kertjében állt meg. Egy negyven körüli nő a helyszínen életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik