Belföld

Parókás drogbárót fogtak

Letartóztatták a karibi térség egyik legkeresettebb drogbáróját, José Figueroa Agostot Puerto Rico szigetén, akinek hálózata az Egyesült Államokba csempészte a kolumbiai kokaint - tudta meg több portál.

A parókát viselő José Figueroa Agosto kocsiját az Egyesült Államokhoz tartozó sziget fővárosában állították meg az Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei. Ekkor a 45 éves férfi futva próbált elmenekülni, de elfogták, és ezzel több mint egy évtizedes hajsza ért véget.

Figueroa 1999-ben szökött meg egy helyi börtönből, ahol gyilkosság miatt töltötte 209 éves börtönbüntetését. Egy jó darabig hiába keresték, mígnem tavaly a Dominikai Köztársaságban a nyomára akadtak.

A rendőrök kilőtték a menekülő drogbáró autójának egyik kerekét, ám akkor még sikerült elmenekülnie. A férfit egyebek mellett azzal vádolják, hogy drogcsempész bandája Kolumbiából csempészett kokaint az Egyesült Államokba Puerto Ricón és a Dominikai Köztársaságon át. Ez utóbbi országban emberrablással és pénzmosásal is gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik