Sport

Drámai pillanatok: Katrine Lunde meccs közben lett rosszul

Drámai pillanatoknak lehettek szemtanúi a Vipers Kristiansand–Romerike Ravens kézilabda-mérkőzés nézői szerda este: az első félidő közepén ugyanis rosszul lett a hazaiak világklasszis kapusa, Katrine Lunde.

A 43 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kapus a 21. percben, 9-8-as hazai vezetésnél megtántorodott, nekidőlt a kapufának, majd leült és lefeküdt a földre, vette észre a Dániasport portál. (Az eset itt megtekinthető.)

„Csak megszédült, valószínűleg leesett a vérnyomása. De bekerült a sürgősségi osztályra, hogy kivizsgálják” – nyilatkozta Trond Solvang, a klub fizioterapeutája.

A mérkőzést a Vipers 14-12-es félidő után 33-27-re megnyerte, a norvég Tv2 pedig úgy tudja, hogy a klub sportkoordinátorként dolgozó Morten Jörgensen, illetve Hlavaty Tamás edző a meccset követően kapcsolatba lépett Kristine Lunde-Borgersennel, aki a testvére mellett van a kórházban.

Vizsgálatokat végeztek annak ellenőrzésére, hogy nem másról van-e szó, mint vérnyomásesésről. Semmi jel nem utal komolyabb problémára, várhatóan Katrine rövid időn belül hazaér

– mondta Jörgensen.

„Félelmetes élmény volt, de szerencsére úgy tűnik, jól van. De nagyon aggódtam” – mondta Anna Vjahirjeva, a Vipers orosz játékosa.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik