Belföld

Tizenöt embert halálra tapostak Németországban

Legkevesebb 15 ember meghalt, közel százan pedig megsebesültek késő délután a németországi Duisburgban, amikor pánik tört ki egy rendezvényen.

Duisburgba a technozene hívei gyűltek össze a Love Parade-re, több százezres nagyságrendben. Az idei rendezvény mottója „A szerelem művészete” volt.

A résztvevők száma egyes hírek szerint meghaladta az egymilliót. A pánik az egykori teherpályaudvarnál, a rendezvény közelében, egy aluljáróban tört ki. Szemtanúk arról számoltak be, hogy rendőrök emberek ezreit próbálták visszatartani attól, hogy bejussanak a Love Parade már túlzsúfolt területére.

Tizenöt embert halálra tapostak Németországban 1A körbekerített területnél az emberáradat összesűrűsödött, egyesek már vissza akartak fordulni. Az aluljáró szűknek bizonyult, nem lehetett se előre, se hátra menni. A hazafelé, illetve a rendezvényre tartó emberek körében pánik, dulakodás tört ki, egymást taposták.

Tizenöt embert halálra tapostak Németországban 1Több embert újra kellett éleszteni, a hatóságok szerint egyáltalán nem kizárt, hogy a halottak száma tovább növekszik. A 15 – immár bizonyos – áldozat többsége nő.

A rendezvényt biztonsági okokból nem szakították meg azonnal, hogy a pánikot ne fokozzák tovább. A német vasút szerelvényeket indított a helyszínre az emberek elszállítására, és több száz busz is érkezett.
Tizenöt embert halálra tapostak Németországban 1

A történtek óriási sokkot okoztak. Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke mélységes megdöbbenésének adott hangot az eset miatt. A hatóságok rendkívüli telefonvonalat létesítettek, amelyen keresztül a hozzátartozók érdeklődhetnek.

A technozene rajongóinak partiját harmadik alkalommal rendezték meg a Ruhr-vidéken, korábban mindig Berlin volt a helyszín. A nyitott teherautók, rajtuk a zenekarokkal azonban a korábbi évektől eltérően nem a belvároson keresztül hajtottak végig, hanem körbejártak a lezárt területen.
Már két órával a rendezvény délutáni kezdete előtt rendkívüli állapot uralkodott a duisburgi belvárosban, tízezrek igyekeztek eljutni a helyszínre. A rendőrség lezárta a belvárost, hogy úrrá legyen a sokadalmon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik