Belföld

Opel úszott a Ráckevei-Dunában

Behúzott kézifék híján a Ráckevei-Dunába gurult egy kisáruszállító szerdán reggel a főváros XXIII. kerületében - tájékoztatta az fn.hu-t Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

Egy férfi a Horgász parton a háza udvaráról állt ki az Opel Corsával. A kocsit járó motorral az út szélén hagyta, ám a kéziféket nem húzta be, s míg visszament a kaput becsukni, a jármű egy stégen át a vízbe gurult.

Fotó: langlovagok.hu

Fotó: langlovagok.hu

Az Opel úszni kezdett a folyóban, majd elmerült. A sofőr több órával később kért segítséget 112-es segélyhívón, így a tűzoltók csak negyed 12 után értesültek az esetről.

A fővárosi tűzoltóság búvárai átvizsgálták a folyó egy szakaszát, de nem találták a nyomát a kisáruszállítónak. Végül a tűzoltóhajó szonárjával bukkantak rá, 25 méterrel lejjebb. A hajó segítségével 100 méterrel feljebb úsztatták az Opelt a vízben, ahol már a partviszonyok megengedték, hogy csörlővel kihúzzák a szárazföldre. A műszaki mentés öt órán át tartott – ismertette a részleteket a sajtóügyeletes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik