Belföld

Mesterházy: hallgass a neve a Fidesznek

„A Fidesz továbbra is Gyurcsány Ferenc démonizálásával próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy képviselőik nem beszélnek a párt programjáról. A vitára való felkéréseket pedig primitív stílusban utasítják el” – nyilatkozta a Duna Televíziónak Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Azt is megemlítette, hogy nem számít utcai megmozdulásokra március 15-én és a békés ünnep lenne a magyar nemzet érdeke.

“A fideszes képviselőknek ma már hallgass a neve a politikai kommunikációs térben, nem tudunk belőlük egy mondatot sem kicsikarni arról, hogy mit tennének, ha felhatalmazást kapnának a cselekvésre a választóktól” – jelentette ki Mesterházy Attila, aki arra reagált, hogy az általa kezdeményezett vitasorozat első állomásán nem jelent meg a fidesz részéről senki.

Úgy látja, hogy „egy meglehetősen primitív választ adtak arra, miért nem jönnek el” és ezzel a magatartásával a kormányzásra készülő legnagyobb ellenzéki párt nem tiszteli meg a magyar választókat, hanem egyenesen meg is téveszti őket.

Példaként hozta fel, hogy a Fidesz rendre azt állítja, nem ismeri az ország helyzetét. „Legutóbb pár hete a pénzügyminiszter lehetőséget adott arra, hogy minden párt szakpolitikusa betekintsen a pénzügyi-gazdasági iratokba és aktákba. A Fidesz egyedüliként nem élt a lehetőséggel” – érvelt Mesterházy.

“Ez nem véletlen. Ennek a magatartásnak az a célja, hogy erre, az ország helyzetének úgymond nem-ismeretére hivatkozhasson a Fidesz, ha kormányra kerülve esetleg nem tudná betartani valamelyik választási ígéretét” – véli a politikus.

A szocialista miniszterelnök jelölt szerint a Fidesznek azon állítása is megtévesztés, hogy majd csak március 15-ével kezdi meg hivatalos kampányát. „A Fidesz plakátjait látjuk az utcákon, szórólapjai megérkeztek a választópolgárokhoz, a jelöltjeik bemutató brosúráját kiküldték. Akkor miről beszélünk? Ha ebben sem mondanak igazat, akkor végre miben fognak egyszer igazat mondani?” – vetette fel Mesterháy Attila.

Elárulta, hogy a nemzeti ünnepen nem számít utcai atrocitásokra, hiszen a pártok rendezvényei térben és időben elhatárolódnak egymástól. „Ezt az ünnepet is vissza kéne adni a családoknak, az embereknek, a nyugodt békés ünnep lenne a magyar nemzet érdeke” – jelentette ki a miniszterelnök-jelölt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik