Belföld

Zalában már árokban az autók

Estig több mint tucatnyi esetben hívták segítségül balesetekhez a tűzoltókat Zala megyében, ahol a reggel óta tartó havazásban kamionok ütköztek össze és akadtak el, valamint személyautók csúsztak árokba - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szerdán az MTI-t.

Délelőtt a 86-os főúton, Rédicsnél ütközött össze két kamion a csúszóssá vált úton, az egyik szerelvény a szántóföldre sodródott. Kora este a 61-es főúton, a Nagykanizsához közeli bagolai elágazó felé akadtak el kamionok, mert a síkos úton nem tudtak felmenni az emelkedőn.

A nagykanizsai tűzoltóság ügyeletese elmondta: a laktanyából egy kivétellel minden jármű és azok személyzete a 61-es főúton próbál segíteni az elakadt járműveken. A zalai-somogyi megyehatár térségében a csúszós úton elakadt kamionok és személyautók órák óta nehezítik a közlekedést.

Az MTI helyszíni információi szerint mindkét irányba csak lépésben haladnak a kocsisorok. Négy járművel dolgoznak a helyszínen a tűzoltók, akik megpróbálják kihúzni a bajba került járműveket.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletesének közlése szerint szerda reggeltől kora estig összesen 14 helyszínre hívták segíteni a zalai tűzoltókat, többnyire árokba csúszott személyautók mentése miatt. Estére pedig főként Nagykanizsa térségében akadt több feladatuk.

A Magyar Közút Zrt. észak- és dél-dunántúli regionális ügyeletének tájékoztatása szerint is Zala déli részén okoz inkább közlekedési nehézségeket az estig lehullott 4-5 centiméternyi hó. Nagykanizsán és környékén hókásásak, letaposott hótól síkosak az utak, míg a megye északi részén többnyire sónedves, vizes vagy latyakos burkolaton haladhatnak a járművek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik