Belföld

„Drága testvérem, nyaljam a szívedet!”

16 éves sorozatrablót fogtak a rendőrök Dunaújvárosban. Volt támadás, amikor mindössze 95 forintot zsákmányolt a késes tinédzser.

Alig néhány napja sikerült felgöngyölíteniük a dunaújvárosi nyomozóknak egy fiatalokból álló rablóbandát, egy keddi elfogással újabb, folyamatban lévő ügyek végére tehetnek pontot. A fiatalkorú dunaújvárosi fiút több rendbeli, kortársaik sérelmére elkövetett rablással gyanúsítanak a nyomozók – írja a police.hu.

Utoljára március elsején délután a Nyárfa utcában állította meg áldozatát, aki egy barátjával tartott hazafelé. A 16 éves erőszakos tinédzser eléjük állt és arról érdeklődött, hogy mennyi pénz van náluk. A tagadásra a fiú kilátásba helyezte, hogy amennyiben pénzt talál nála megveri.

Én vagyok itt a gengszter

A sértett zsebében megcsörrent az apró, mire „Drága testvérem, nyaljam a szívedet! Add oda nekem azt a pénzt, mert az nagyon kell nekem!” mondatok kíséretében egy kést húzott elő bőrkabátja alól. A nyomatékosított kérésnek a sértett már nem állt ellen és a megközelítően ezer forintot érő érméket átadta támadójának.

Ezt megelőzően február 9-én kora délután a Béke téren kért cigarettát egy fiútól, de ennyivel nem érte be, mert a pénzét is követelte. „Én vagyok itt a gengszter Dunaújvárosban. Virítsd a lóvét, vagy megszurkállak!” – mondta, amivel a kívánt hatást el is érte, mert áldozata további felszólítást meg sem várva odaadta mind a kilencvenöt forintot, ami nála volt.

Mintha ki lenne gyúrva

A sértettek elmondásából annyit lehetett tudni, hogy egy 16-18 éves, 180-185 cm magas, vékony testalkatú tettest kell keresni, aki trükkösen olyan testtartást vesz fel, mintha ki lenne gyúrva és a háta miatt nem tudja leengedni a kezét. A dunaújvárosi nyomozóknak a fiatalok körében végzett adatgyűjtést, adatszűrést követően sikerült azonosítani az elkövetőt.

Kedden fogták el a 16 éves fiatalkorút, őrizetbe vétele mellett folytatják az eljárást vele szemben. Előzetes letartóztatásba helyezéséről szerdán délután dönt a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik