Belföld

Narancs: Németh Szilárd alapítványának sporttelepén bérel irodát a tankerület

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Havi száz.

A Magyar Narancs írta meg, hogy a Németh Szilárd Fidesz-alelnök érdekeltségébe tartozó Csepel SC sportközpontban bérel irodát 2023 októberétől a Dél-Pesti Tankerületi Központ havi százezer forintért.

Még 2020 végén közölte Németh Szilárd a Facebookon, hogy az általa tulajdonolt Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) megvásárolta a Csepel SC Alapítvány alapítói jogait gyakorló céget, ezzel a KIMBÁ-hoz került a Csepel SC sporttelepe, benne a 12 ezer fős stadion, valamint a Hollandi úti és a Gubacsi hídnál lévő telep.

A lap megkeresésére Tóth István, a tankerület igazgatója a következőképpen indokolta a bérleményválasztást:

Elektronikus úton érkezett megkeresésére tájékoztatom, hogy azért van a Csepel SC sportközpontjában a Dél-Pesti Tankerületi Központ irodaháza, mert a feladatellátási területünkön lévő önkormányzatok nem tudtak számunkra megfelelő elhelyezést biztosítani. Az épületet 2023 októberétől, havi bruttó 100 000 forintért béreljük.

A cikk felveti, hogy „több tucat oktatási intézményt fenntartó tankerület három kerületben (IX., XXI., XXIII.) működik, a leírtak alapján mégsem sikerült számára irodát biztosítani”.

A KIMBA és a Csepel SC Alapítvány egyelőre nem reagált a Narancs kérdéseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik