Belföld

Lefejezett holttestre bukkantak

Egy városi rendőrfőnök és feltehetően az egyik munkatársa lefejezett holttestét találták meg pénteken gépkocsijuk csomagtartójában Mexikó északi részén - közölte a helyi ügyészség.

Tekintettel a kegyetlenségre, amellyel elkövették, Agualeguas város rendőrfőnökének és a másik áldozatnak a meggyilkolása feltehetően szervezett bűnözők műve – közölte újságírókkal Alejandro Garza ügyész.

Agualeguas város 130 kilométerre fekszik Monterreytől, Mexikó legnagyobb ipari városától, ahol a múlt héten bűnbandák tűzpárbajt vívtak rendőrökkel, és összecsapásuknak két vétlen diák is áldozatul esett.

Hétfőn nagyszabású rendőri-katonai akció kezdődött Monterrey környékén, csütörtökön katonák lelőttek hat embert azzal a gyanúval, hogy valamely kábítószerkartellhez tartoznak.

Mexikóban valóságos háború tombol a rivális bandák között a kábítószer-kereskedelem és a hatalmas amerikai piac ellenőrzéséért. Az elmúlt három évben több mint 15 ezer ember lett gyilkosság áldozata annak ellenére, hogy 50 ezer katonát vonultattak fel a rendőrség támogatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik