Belföld

Az OVB nem tárgyal az MDF országos listáról

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén nem dönt az MDF országos listájának nyilvántartásba vételéről, azzal megvárja a Fővárosi Bíróságnak a jelöltállításokkal kapcsolatos határozatait - jelentette be Szigeti Péter, a testület elnöke az ülés kezdetén.

Mint mondta, három, az MDF-fel összefüggő téma is szerepel az OVB napirendjén. Hozzátette, annak azonban nincs akadálya, hogy tárgyalják a párt Nógrád megyei területi listájával kapcsolatos kifogásokat.

A másik “ügycsoport” a fővárosi területi listával függ össze, amelynek nyilvántartásba vételét szerdán a Fővárosi Választási Bizottság 3:2 arányban elutasított a pártdelegáltak szavazataival. Szigeti Péter közölte: ezzel (illetve az egyéni választókerületi jelöltek nyilvántartásba vételével) kapcsolatban “célszerű bevárni” a Fővárosi Bíróság jogerős végzését, ezért “ezzel várni kell”.

Közölte, tekintettel arra, hogy ez összefügghet az országos lista nyilvántartásba vételével, ezért a mostani ülésen az OVB nem tárgyal az MDF országos listájának nyilvántartásba vételéről, erről várhatóan pénteken határoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik