Belföld

Robbanások voltak Csepelen

A Mol egyik üzemanyag-tárolója robbant fel, egy hegesztő, aki a tartályban dolgozott életét vesztette

Kiemelték a tűzoltók a csepeli Mol-telepen történt robbanás áldozatának holttestét a tartályból csütörtök délután – közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A tűzoltók a tartályon a robbanás következtében keletkezett résen jutottak be. A tűz miatt a felismerhetetlenségig összeégett holttestet a tartály falától nem messze találták meg – mondta a sajtóügyeletes.

A MOL Csepel Bázistelepén történt a baleset. (MTI)

A Mol Csepel Bázistelepén történt a baleset. (MTI)

Két robbanás is történt egy csepeli üzemanyag-tároló telepen, a Petróleum utcában csütörtökön délután – közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. A robbanás a Mol üzemanyagtelepén történt.

Tartálytisztítási és karbantartási munkálatok közben történt a robbanás a Mol csepeli bázistelepén csütörtökön; egy ember meghalt – olvasható a cég közleményében.

A baleset a tartályban lévő anyagmaradék eltávolítása során következett be. A munkálatokat egy alvállalkozó kivitelező cége, annak munkatársai végezték. A tisztítás során a szükséges védőfelszereléseket használták, a tartályban dolgozó munkatárs levegőellátását a szabályok szerint oxigénpalackkal biztosították, valamint a megfelelő létszámú külső szakmai felügyelet is biztosított volt. A robbanás pontos okát a jelenleg is folyó vizsgálat tárja majd fel – közölte a társaság.


View Robbanás a Mol telepén in a larger map

Ajánlott videó

Olvasói sztorik