Sport

„Minél többet köptök rám, annál erősebb leszek” – tévén keresztül üzent a kézisztár

Czeglédi Zsolt / MTI
Vuko Borozan volt a legeredményesebb montenegrói az Eb-n
Czeglédi Zsolt / MTI
Vuko Borozan volt a legeredményesebb montenegrói az Eb-n

Nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást a montenegrói férfi kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnoki selejtezőcsoportból, de a magyarok (24-26) és az izlandiak (30-31) elleni szűk vereség után legalább jó érzéssel utazhattak haza, hiszen 30-29-re legyőzték Szerbiát. A válogatott legeredményesebb játékosa Vuko Borozan lett, aki három mérkőzésen 17-szer talált be az ellenfelek kapujába.

A 29 éves balátlövőre ráfért a sikerélmény, az utóbbi időben ugyanis csak rossz hírek érkeztek róla.

A Vardarral 2017-ben Bajnokok Ligáját nyert játékos 2019-2021 között a Telekom Veszprém játékosa volt, ahonnan magatartásbeli, hozzáállásbeli probléma miatt kellett távoznia, de a katari al-Arabi, majd a horvát RK Zagreb csapatainál sem töltött sok időt.

Legutóbb a Lovcen játékosa volt, a cetinjei klub őt szerződtette nagy erősítésként az Európa Ligára, ám a csapat hat vereséggel végül csoportutolsó lett. Ráadásul Borozannal ismét gondok adódtak, a Flensburg elleni meccsen Pero Milosevic edző már a meccs elején a kispadra küldte, mert játékosa nem volt hajlandó visszafutni védekezésbe.

A vége az lett, hogy decemberben a montenegrói klub kirúgta. Ezt az átlövő nem felejtette el, és a keddi, szerbek elleni mérkőzést követően a kamerán keresztül üzent egykori munkaadójának.

Először is üdvözölném az összes gyűlölködőt. Azt üzenem nekik, hogy köpködjenek csak bátran tovább. Minél többet köptök rám, annál erősebb leszek. és üdvözlöm Pero Milosevicet is…

mondta.

A játékos egyébként hat és fél év után tért vissza a válogatottba, nem titkolt szándékkal, hogy jó teljesítményt nyújtva ismét felhívja magára a figyelmet.

Kapcsolódó
Csúcsvédekezéssel és hibátlan teljesítménnyel magasra tette a lécet a férfi kézilabda-válogatott
Egy svéd szakportál a 6. helyre várja a középdöntőben sem teljesen esélytelen csapatot.
Cikkünk elkészítése közben a Google Trends adatait is felhasználtuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik