Belföld

Álrendőr rabolt

Elfogtak Dorogon egy férfit, aki kiadta magát rendőrnek és így hatolt be lakásokba.

A férfi mindig egy állítólagos nyomozásra hivatkozott – közölte a Komárom-Esztergomi Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Reinhoffer Csaba azt is elmondta, hogy legutóbb az elkövető egy társával, Kesztölcön, éjjel egy idős emberhez kéreckedett be, akiről tudták, hogy korábban eladott egy lakást.

Felébresztették, majd elhitették vele, hogy betörés miatt kutatnak. A kezét lefényképezték mobiltelefonnal, mondván, hogy ujjlenyomatot vesznek. Végül arany ékszereket és némi pénzt vittek magukkal.

Eközben megtudták, hogy az ingatlan ára a károsult sógornőjénél van, ezért őt is felkeresték, de az asszony gyanút fogott és felírta az autójuk rendszámát. A nyomozók így találták meg Dorogon a kocsit és az utasban a személyleírás alapján felismerték a férfit.

A gyanúsított lakását is átkutatták és arany tárgyakról szóló zálogcédulákra bukkantak, a férfi mobiltelefonjában pedig a kesztölci eset fotói mellett egy tatabányai betörés helyszíni képeire bukkantak, melyeket a tettes szintén álrendőrként készített.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik