Sport

Ellenséges lépéseket emleget, elköltözhet az NB I-es kosárcsapat Szekszárdról

Kiss Dániel / MTI
Kiss Dániel / MTI

Csütörtökön kemény hangvételű közlemény jelent meg a TARR KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának Facebook-oldalán, amit az ügyvezető elnök, Szabó Gergő jegyzett, és amiben belengette, hogy a klub elköltözhet a városból.

„Tájékoztatjuk szurkolóinkat és támogatóinkat, hogy

a Szekszárd Közgyűlése részéről klubunk felé mutatott, ellenségesnek tekinthető, munkánkat ellehetetlenítő lépések okán kénytelenek voltunk megkezdeni az előkészületeket a felnőtt csapatunk tevékenységének, hazai mérkőzéseinek más városba költöztetése érdekében.

Ugyanis a képviselő-testületi ülésen született döntés a városi sportcsarnok használata vonatkozásában kilátástalan helyzetbe sodor bennünket” – írta Facebook-oldalán a klub, egyúttal köszönetet mondott a városi önkormányzat azon képviselőinek, akik támogatták az egyesületet és kérte szurkolói megértő támogatását a jövőben is. Az NB I-ben tíz forduló után az ötödik helyen álló klub azzal zárta bejegyzését, hogy a “költözés lezárásáig az ügyben további nyilatkozatot semmilyen fórumon” nem kíván tenni.

A teol.hu oldalon csütörtökön beszámoltak a közgyűlés menetéről, és megjegyezték, hogy míg az egyik téma az volt, hogy a sportcsarnokban hideg van, az ülésen magán többször is felforrósodott a hangulat.

A közgyűlés ugyanis azt szeretné elérni, hogy az eddigi ingyenes teremhasználattól a jövőben tekintsenek el,

a „díjakat részletesen ki fogják dolgozni, nem piaci áron, hanem igazságosan fogják meghatározni, hogy ki mennyit fizet”, írták. A szerződés formátumáról és a díjakról még nem született döntés, ez január végére várható. Az adatokat is pontosítani kell, de az előzetes számítás szerint egy órai működés 19 ezer 900 forintba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik