Belföld

Eszét vesztve ölt a családapa

A férj irtotta ki családját egy baltával, majd késsel és láncfűrésszel önmagával is végzett Tényőn. A rendőrség közlése szerint a kétgyermekes családapa pszichiátriai kezelés alatt állt. A győri kórház főorvosa szerint a tényői gyilkosság és öngyilkosság patológiás indíttatású lehet.

Nagy valószínűséggel a pszichiátriai kezelés alatt álló férj ölte meg feleségét és két gyermekét, majd saját magát Tényőn. Az első benyomások alapján kijelenthető, hogy három áldozattal kapcsolatban idegenkezűségről lehet beszélni, egy holttest esetében pedig valószínűsíthető az öngyilkosság – közölte Szabadfi Árpád, Győr-Moson-Sopron megye főrendőre.

A kép alatti részletek csak erős idegzetűeknek!

Eszét vesztve ölt a családapa 1 A rendőrség három holttestet talált a gyerekszobában: az ajtónál feküdt a feleség, a gyerekek beljebb. A férjre a garázsban, vértócsában feküdve találtak rá, mellette pedig egy berregő motoros láncfűrész, valamint kés és balta hevert. A rendőrök több kést, kis- és nagybaltát találtak a tragédia helyszínén.

Az apa valószínűleg először a két gyermekét végezte ki brutálisan baltával, majd pedig a feleségét ugyancsak ezzel az eszközzel. Később mindhármuk holttestét a gyerekszobába vitte, paplannal betakarta, majd saját maga megölésére tett kísérletet. A családfő fölvágta a csuklóján az ereket, majd több alkalommal mellkason szúrta magát, s amikor így sem sikerült véget vetnie életének, előbb homlokát feszítette a láncfűrész fogó pengéjének, majd a torkát vágta el a géppel.

A férfit – akit a környéken jó, példás családapának tartották –
körülbelül 1,5-2 hónapja állt pszichiátria kezelés alatt, és egy magánorvos járt. Hipochonder volt, s ennek következtében mély depresszió alakult ki nála, amely idővel skizofréniával párosult – közölte a rendőrség a kedd délután tartott sajtótájékoztatóján.

“A depressziós nem brutális”

A depresszió nem jár együtt bármiféle brutalitással – nyilatkozta az fn.hu-nak Mód László, a győri kórház főorvosa. Elmondása szerint a depresszió nem egyszerűen rossz hangulatot jelent, a depressziónak számos fajtája van, és gyógyszerekkel jól kezelhető. A másodlagosan kialakult depresszióból való “kilábaláshoz” azonban családterápiára, és a kezelt egyén saját erőfeszítésére is nagy szükség van.

Nem szabad egy kalap alá venni a kezeléseket, ugyanis sokféle kezelés van – jegyezte meg Mód László arra a rendőrségi közlésre utalva, hogy a családfő kezelések alatt állt. Véleménye szerint a tényői gyilkosság és öngyilkosság patológiás indíttatású lehet.

A tényői esetet azonban családi kontextusban kell vizsgálni, ugyanis minden pszichiátriai esetnél elengedhetetlen a családi kapcsolati rendszer feltérképezése – hangsúlyozta a főorvos.

vérengzés tényőn

A harmincas éveikben járó szülők, valamint nyolc- és ötéves kislányaik holttestét hétfő este találták meg tényői családi házukban.Bővebben>>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik