Sport

Sós Csaba: Senki nem tudja felvenni Milákkal a kapcsolatot

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nem lehet elérni Milák Kristófot, panaszkodott Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes úszó június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikálisan és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptemberben kezdte újra, majd kihagyta aztán az őszi, budapesti világkupát is, és októberben az edzője, Virth Balázs elárulta, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a „24. órában van”, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, képtelenség vele kommunikálni. Ha te nem veszed fel a telefont, ha hívlak, akkor hogyan beszélgessünk? Szóba sem jön.

Nem tudja senki, egy ilyen semmilyen helyzetben vagyunk, de nem rendőrök vagyunk mi, könyörgöm. Nekünk egy célunk van, hogy jöjjön vissza ez a nagyon tehetséges fickó. Azt akarjuk, hogy jöjjön vissza, várjuk. Mi nem fenyegetjük, nem korlátozzuk, nem járunk a nyakára, semmit, csak próbáljuk ösztönözni, hogy jöjjön vissza”

– nyilatkozta Sós Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Külön kérdésre azt is elárulta a szövetségi kapitány, hogy egy Milákhoz hasonló kivételes úszó bármikor képes a sikeres visszatérésre, de minél előbb szeretnék újra medencében látni. Ugyanakkor az olimpiára már nem lesz csúcsformában.

„Meggyőződésem, hogy vissza fog jönni. Hogy mikor, azt nem tudom megmondani, és szerintem a párizsi olimpiát felejtse el mindenki Milákkal kapcsolatban. Bármennyire is esetleg ő azt sugallja, vagy gondolja. Nézzük meg, hol tartanak az ellenfelek! Ez nem úgy van, hogy idejövök, és fél év, bármilyen tehetséges, de van benne még olimpia, ha ő úgy gondolja, és folytatni akarja, akkor van benne.”

Hosszú Katinkával kapcsolatban is nyilatkozott Sós Csaba, aki januárban kezdi majd az edzéseket és szintén célba vette a párizsi olimpiát.

Mindenki, aki háromszoros olimpiai bajnok, majd elmegy szülni, és folytatni akarja, és egy hatodik olimpiájára ki akar jutni, attól függetlenül is megkapja a lehetőséget, ha egy és negyed éve nem volt rajtkövön, és nem válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik