Belföld

Kósa: a választási turizmust az MSZP találta ki

Egy olyan összefogás eredménye a vasárnapi eredmény, amely példaértékű. Ez egy fantasztikus lehetőség, amellyel kellő szerénységgel, de élni kell - mondta Kósa Lajos fideszes politikus a köztelevízió Ma reggel című műsorában.

Arra a kérdésre, hogy milyen hangulat uralkodott a választás éjszakáján, Kósa Lajos úgy válaszolt, hogy jó volt a hangulat, csak feszült a kampánycsend meghosszabbítása miatt.

A fideszes képviselő szerint a szocialisták kormányzása nem volt más, mint botrány botrány hátán. A vasárnap éjszakán tapasztalt választási “tragikomédiával” feltették az i-re a pontot. Kósa Lajos Lendvai Ildikó azon vasárnap éjszakai közlésére, miszerint a kialakult helyzettel visszaélések is előfordulhattak, a fideszes képviselő úgy válaszolt: a választási turizmust a szocialisták találták ki, és ők hozták létre a vasárnap kialakult helyzetet.

A jövőről beszélve elmondta: a szavazók kinyilvánították a véleményüket, miszerint “ebből elég volt”. Egy egészen új utat lehet létrehozni. Nagyjából lehet látni, hogy mely feladatokat kell újra átgondolni, és a minket vezérlő elvek mentén egy kormányprogramot létrehozni – mondta Kósa Lajos.

Még senki sem kapott ilyen mértékű támogatást korábban. Egy olyan összefogás eredménye a vasárnapi eredmény, amely példaértékű. Ez egy fantasztikus lehetőség, amellyel kellő szerénységgel, de élni kell. Ha valaki végignézte a választási tragikomédiát, látja, hogy változtatni kell – folytatta a politikus.

A felvetésre, miszerint a második forduló tétje, hogy a szocialisták el tudnak-e venni egy-két mandátumot a Fidesztől, Kósa Lajos emlékeztetett rá, hogy az ország nagyobbik részén nem lesz második forduló. Fontos, hogy azokban a körzetekben, ahol lesz, újra elmenjenek az emberek szavazni.

Választási eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik