Belföld

Nem lép vissza a Jobbik

Nem lépnek vissza a Jobbik képviselőjelöltjei más párt jelöltjének javára az országgyűlési választások második fordulójában - nyilatkozta Dúró Dóra, a párt szóvivője hétfőn.

A szóvivő szerint a második fordulóban azokra az egyéni körzetekre koncentrál majd a párt, ahol van esélyük a győzelemre. Példaként említette Borsod megyét.

Tájékoztatása szerint a párt prominensei hétfőn egésznapos elnökségi ülésen tárgyalják meg, hogy miként folytassák a kampányt, és értékelik az első forduló eredményeit is.

A gyenge fővárosi eredményt a párt sajnálattal vette tudomásul, de azért nem nézünk szúrós szemmel a budapestiekre – fogalmazott a szóvivő, hozzáfűzve, hogy vidéken azért – saját számításaik szerint – sikerült megelőzniük az MSZP-t.

Dúró Dóra elmondta azt is: botrányosnak tartják, hogy meg kellett hosszabbítani a kampánycsendet. A szóvivő szerint vizsgálni kell az Országos Választási Bizottság működését és meg kell keresni a felelősöket. Itt akár egy egyszerű szervezési hibáról is szó lehet – mondta.

Megjegyezte, kaptak bejelentést arról, hogy cigány embereket buszokkal szállítottak szavazni Szabolcs megyében, illetve arról is, amelyek alapján arra lehet következtetni, hogy valamelyik párt adatbázis alapján mozgósította az embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik