Szórakozás

Rákgyógyító csodató

Különbuszokkal, vonatokkal viszik a tömegeket ahhoz a tóhoz, amely a hagyomány szerint a rákot is gyógyítja.

Az emberek egymást kenik be iszappal, a bátrabbak pedig megisszák a pocsolyákból kimert, szennyezett vizet is. Igazi zarándokhellyé vált az indiai Calcutta közelében lévő Nakila falu tava.

„Éjszaka érkeznek teherautókkal, különbuszokkal, vonattal az állam minden részéből – mondta egy 28 éves üdítőárus. – Nemcsak megmártóznak, vagy bekenik hajukat az iszappal, isznak is belőle. Ez egy csodató” – mondja a férfi.

„Az emberek azóta kezdtek el özönleni a tóhoz, hogy a helyi falusiak között tavaly elterjedt a pletyka, miszerint egy férfi felgyógyult a májrákból, miután megmártózott a sárban” – mondta Kanti Ganguly államminiszter, majd rögtön hozzátette: nemhogy gyógyító ereje nincsen, de kifejezetten egészségtelen inni vagy megmártózni a szennyezett tóban.

A hatóságok már rendőröket is odaállítottak, de az emberek nem törődnek velük, mint ahogy azzal sem, hogy a korábban gyógyultnak vélt férfi azóta már meghalt. Ráadásul az ő családja tulajdonában van a sártó.

„Nem érdekel, mit mond a kormány. A feleségemnek két éve gégerákja van, azután bekente magát az iszappal, és már jobban érzi magát” – mondta az egyik zarándok, majd visszaguggolt, hogy folytassa a fürdőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik