Belföld

Megdöbbent az MSZP

Nyakó István szerint "enyhe kifejezés", hogy az MSZP megdöbbent a Központi Nyomozó Főügyészségnek a Kubatov-hangfelvétel ügyében hozott döntésén.

Az MSZP szóvivője ezt azzal indokolta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség válaszának lényege az: bár a felvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója bűncselekmények és választási csalás elkövetésével “vádolja önmagát és a pártját”, a főügyészség szerint bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

Kicsit olyan ez, mintha a főügyészség azt mondaná: nem valószínű, hogy a háromszög háromszög, hiszen megszámoltuk, és csak három sarka van – fogalmazott a szocialista politikus, hozzátéve, hogy az MSZP az ügyben csütörtökön bejelentést tesz.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerdán közölte, hogy az ügyészség elutasította a Kubatov-hangfelvétellel kapcsolatos MSZP-s feljelentéseket.

Fazekas Géza hangsúlyozta: nem azt vizsgálták, hogy ki van a felvételen, hanem hogy a feljelentésekben foglaltak alapján megállapítható-e bűncselekmény. Az ügyészség álláspontja szerint a Puch László és Lendvai Ildikó feljelentéseiben foglaltak nem valósítanak meg bűncselekményt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik