Belföld

Molnár Gyulának lehet más a politika

Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármestere szerint a „lehet” a „más” és a „politika” szavak nem jogvédettek, és személyes karizmájában bízik, hogy a választások második fordulójában felülkerekedik fideszes ellenfelén. Villáminterjú a furcsa plakátról!

A szocialista Molnár Gyulát egy újbudai kampányrendezvényen kereste fel az fn.hu azok után, hogy a politikus olyan plakátot nyomtatott, amely távolról sem hasonlít egy MSZP-s szórólapra, a lehet más a politika kifejezés viszont kiemelt helyen virít.

Forrás: Képviselő Funky blog

Forrás: Képviselő Funky blog

Az utóbbi napok egyik központi témája lett az Ön választási plakátja, amiben az LMP kampányszövegével megegyező szavakkal buzdítja arra a lakosságot, hogy Önre szavazzanak. Ezzel a húzással valójában az LMP szimpatizánsait kívánja magához csábítgatni?

Tudomásom szerint a „lehet” a „más” és a „politika” szavak nincsenek levédve, ezért nyugodt lelkiismerettel használtam fel őket. A kérdésre válaszolva: ebben a kerületben igen alacsony volt az LMP-re szavazók száma, ezért nem tartom helytállónak azt a feltételezést, hogy őket kívánom megszólítani, mivel nem is tartom ellenfélnek az LMP képviselőjelöltjét.

Ezek szerint nem is fog külön plakát készülni az LMP-sek és a szocialisták számára?

Ez alapvetően egy félreértés, mivel nem hiszem, hogy az LMP most vasárnap el tudna mozdulni a harmadik helyről. A verseny az MSZP és a Fidesz között fog eldőlni, ezért nem is áll szándékunkban kétféle plakátot készíteni.

Mindeközben az LMP az OVB-hez fordult panasszal, mivel kifogásolták, hogy a plakát többféle szempontból is alkalmas a választópolgárok megtévesztésére.

Nem hinném, hogy ennek bármiféle komolyabb következménye lenne. Ezt csak egy újabb kis viharnak tartom, amire pár nap múlva már senki nem fog emlékezni.

zöld út

Hétfő délután az OVB elutasította az LMP panaszát, mivel úgy találták, hogy a plakát a véleményszabadság körébe tartozó közléseket tartalmaz.

Sikeresnek tartja a kerületben tartott kampánykörútját?

Abszolút pozitívak a visszajelzések. Úgy vélem, hogy az április 11-ei választások a pártokról szóltak, a második fordulóban viszont arra számítok, hogy a személyekről fog szólni, ezért bízom benne, hogy addig sikerül ledolgoznom a hátrányomat. Ebben segítenek az aktivisták is. A kitelepülés egyik fő célja, hogy közelebb kerüljünk és személyes kapcsolatot teremtsünk az itteni lakosokkal.

kitelepülés

Bár az egyik elhaladó autóból felhangzó „Nem szégyellitek magatokat?!” felkiáltás nem erre enged következtetni, mégis főként pozitív élményekről számolt be Molnár egyik aktivistája is. Elmondása szerint a múlt vasárnapi szocialista kitelepülés a közterekre is felülmúlta eddigi várakozásukat, mivel még a zuhogó eső ellenére is rengeteg érdeklődő megállt a standnál.

A szerző a Sanoma Médiaakadémia hallgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik