Szórakozás

Tóth Gabi az internetes zaklatásról: Remélem, lesz valamilyen törvény, hogy az ilyen esetek büntetve legyenek

TV2
TV2
Az énekesnő arra buzdította követőit, hogy nyújtsanak segítő kezet a körülöttük lévőknek, ha úgy látják, szükségük van rá.

Tóth Gabi nemrég a korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében reflektált annak a 16 éves fiúnak a halálhírére, aki a napokban vonat elé vetette magát, mert nem bírta tovább elviselni, hogy az iskolatársai bántják. Mint mondta, a tragédia nem messze a szülővárosától, Tapolcától történt, a napokban pedig őt is felkereste egy fiatal, hogy segítséget kérjen tőle, mert úgy érzi, nem bírja tovább a bántásokat, amiket a társaitól kap.

Az énekesnő kifejtette, úgy látja, hogy az a rengeteg bántó üzenetet, amit az elmúlt években kapott, most értelmet nyert, a tapasztalatával ugyanis igyekezett segíteni annak a fiatal illetőnek, aki hozzá fordult tanácsért. Hangsúlyozta, tisztában van vele, hogy nem szakember. Van, hogy terápiára is jár, így a követőit is arra buzdította, hogy ha úgy érzik, valamit nem tudnak egyedül feldolgozni, ne habozzanak segítséget kérni.

Mocskos világot élünk. Mocskos internetes zaklatásokat élünk meg. Nagyon-nagyon remélem, hogy végre lesz valami törvény és jogszabály arra vonatkozólag, hogy az ilyen esetek büntetve legyenek, és következményekkel járjon, ha valaki az interneten zaklatja a másikat. Mert az egy dolog, hogy ezt mi, közszereplők hogy viseljük, de fiatal gyerekek egymást… szóval hogy odáig fajuljon, hogy valaki el akarja magától dobni az életét, emberek… mi van? Tényleg? Térjetek már észhez!

– fogalmazott az énekesnő, hangsúlyozva: senkinek sem szabadna addig elmenni, hogy valaki eldobja miatta az életét, bármennyire is zavarónak, irritálónak találja az adott személyt.

Szeretnék mindenkit megkérni, akiben még jó érzés van, és fontos neki, hogy jól legyen az embertársa, hogyha valakin azt érzi, hogy szomorú, zárkózott, reményvesztett, akkor fogjuk kézen ezeket az embereket, és segítsük meg őket! Amikor azt látjuk, hogy valaki ellen a világ minden formájában ellene fordul, akkor menjünk oda hozzá és öleljük meg! Mert megmenthetünk vele egy életet. Egy kedves gesztussal, egy szép szóval, mert ez nagyon hiányzik

– jelentette ki Tóth, hozzátéve: hisz az emberi jóságban és abban, hogy a szeretet győz.

Az énekesnő nemrég az új dalának fogadtatásáról is megszólalt:

Kapcsolódó
Tóth Gabi: Megállom a helyem egy olyan világban is, ahol a gyűlölet hangos, a dicséret viszont halk
Mint mondja, nehéz időszak van mögötte, de ma már tudja, hogy nincs mitől félnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik