Belföld

Orbán: rendszert váltunk

Forradalom történt a szavazófülkékben, mostantól a nemzeti együttműködés rendszere él Magyarországon – mondta a Fidesz kétharmados választási győzelme után Orbán Viktor.

„Viktor, Viktor, Viktor!” skandálta a Vörösmarty teret megtöltő tömeg, amikor Orbán Viktor pártelnök a színpadra lépett kilenc óra előtt néhány perccel. A leendő miniszterelnök hosszan integetett szimpatizánsainak, akik közben azt kiabálták: „Megnyertük!”.

Orbán Viktor beszéde

„Magyarok határon innen és túl, örömmel jelentem, hogy a mai oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült, a Fidesz megszerezte a parlamenti mandátumok 68 százalékát” – kezdte beszédét a pártelnök. „Magyarország a mai napon megerősítette a demokrácia melletti elkötelezettségét és helyét az Európai Unióban” – értékelte az eredményeket Orbán.

Fotó: MTI és fn.hu - KÉPGALÉRIA

Fotó: MTI és fn.hu – KÉPGALÉRIA

Egy európai ország a mai napon új csúcsot állított fel, ez magyar világsiker – célzott a győzelem mértékére a pártelnök. A szabad világ országai elszoktak attól, hogy versengő demokráciában lehet ilyen széles többséget kapni. Forradalom történt a szavazófülkékben, a mai napon a magyarok bizonyították: demokratikus keretek között olyan nagy horderejű változásokat lehet véghez vinni, amilyet korábban csak forradalommal lehetett – mondta Orbán Viktor.

Rendszert váltani nem lehet, csak megdönteni, és újat alakítani helyette. Ma ez történt. Ma megbukott a hatalommal visszaélő oligarchák rendszere, helyette a nemzeti együttműködés rendszere alakult meg – mondta.

Nemzeti együttműködés rendszerének hívják mostantól a rendszert, amely újjáépíti Magyarországot; merünk majd nagy célokat kitűzni, és azért közösen dolgozni. Az új rendszer teljes jogú részesei a határon túl élő magyarok – közölte a pártelnök, aki hozzátette: „nem fogjuk hagyni, hogy az előző politikai kurzus még egyszer visszatérjen”.

A győzelem lendületével kell folytatni a nemzeti együttműködést: most a romeltakarítás, a felelősök megbüntetése és az újjáépítés jön – mondta a következő miniszterelnök, aki a hagyományos „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” felkiáltással zárta a mindent elsöprő Fidesz-győzelem után tartott első beszédét.

Ünneplés a Vörösmarty téren

Olvasói sztorik