Sport

Aggódnak a németek, lemaradhat a rekorder a kézi-Eb-ről

Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Nem kizárt, hogy ki kell hagynia a 2024-es, hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságot a német válogatott Patrick Groetzkinek. A 34 éves játékos talpsérülés miatt dőlt ki a Löwen csapatából, és ugyan azt a klubja nem közölte, hogy mennyit kell kihagynia, több hétről cikkez a német a sajtó, márpedig az Eb-t január 10. és 28. között rendezik. A hazai csapat Svájc ellen kezdi a csoportkört, majd Észak-Macedónia és Franciaország lesz az ellenfele.

A 2016-os, olimpiai bronzérmet nyert csapatban is szereplő Groetzki két tekintetben is társrekorder a német válogatottban: Silvio Heinevetterhez hasonlóan hét vébén is játszott, valamint 51 meccse van a világbajnokságokon, csakúgy, mint Christian Schwarzernek.

Patrick Groetzki  egész felnőttkarrierjét a Rhein-Neckar Löwennél töltötte, 2007 óta erősíti a csapatot, amelynek a csapatkapitánya. Kétszer nyerte meg a német bajnokságot a Löwennel, a hazai kupasikerek mellett pedig EHF Kupa-győzelem részese is volt. A mostani Bundesliga-szezonban 11 meccsen 46 gólt dobott, lövéseinek 73 százalékát gólra váltotta.

Kapcsolódó
A bokszszövetség lemondott elnöksége ügyészségi vizsgálatot kért a lemondott elnök ellen
A MÖSZ-elnökség szerint Kurtucz Csaba 2,2 milliós fizetést utalt ki magának, pedig nem volt rá szerződése. A volt elnök állítja, ő is feljelentést tett az őt feljelentők ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik