Belföld

Megvolt Gráf utolsó hivatalos szereplése

Az elmúlt években komoly szerkezeti váltás történt a magyar állattenyésztésben, átalakult az üzemi struktúra és jelentős műszaki-technológiai fejlesztést sikerült végrehajtani - jelentette ki Gráf József agrárminiszter Hódmezővásárhelyen.

Az elmúlt három évben több mint 7 ezer állattartó telep épült újjá vagy esett át nagyon komoly rekonstrukción elsősorban a szarvasmarha-, a sertés- és a baromfiágazatban – mondta a miniszter a XVII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok megnyitóján, ahogy fogalmazott “nagy valószínűséggel utolsó hivatalos szereplésén”.

A hét év alatt rendelkezésre álló 1300 milliárd forintnyi hazai és uniós forrás közel felét műszaki-technológiai fejlesztésre fordítottuk, ennek felét az állattenyésztésben – közölte a tárcavezető.

A politikus emlékeztetett rá, amikor átvette az agrártárca irányítását a magyar kifizető ügynökség az utolsó helyen állt a tagországok között a gazdáknak juttatott források tekintetében, ma holtversenyben az első, 97 százalékos felhasználási aránnyal.

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok az elmúlt évek során a magyar mezőgazdaság egyik legjelentősebb szakmai találkozójává vált. Az idei rendezvényen mintegy négyszáz kiállító vesz részt, a magyar cégek mellett érkeztek vendégek Francia-, Cseh-, Lengyelországból, valamint Romániából és Szlovákiából, a kiállítás díszvendége pedig Horvátország. A háromnapos szakmai seregszemlén az állattenyésztés hat ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, a kecske és a baromfitenyésztők mellett az állattenyésztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be, s a látogatók megismerhetik a növénytermesztés és az ahhoz kapcsolódó gépipar újdonságait is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik