Belföld

Kupa elküldte a Magyar Nemzetet

Próbálja meg a szocialista szavazóktól is elkérni a kopogtatócédulákat, mondja nekik, hogy nem kell a Centrum pártra szavazniuk, a második fordulóban úgyis visszalépünk az MSZP javára, mint legutóbb – mondta a Centrum Bicskén a Magyar Nemzet inkognitóban jelentkező munkatársának.

Névtelen plakátok árasztották el Bicske és környéke választókerületét, amelyeken kopogtatócédula-gyűjtők jelentkezését várják. A megadott telefonszámon a Centrum párt országgyűlési képviselőjelöltje, Magyar Károly jelentkezett, akit potenciális ajánlószelvény-gyűjtőként hívtak fel a lap munkatársai. A politikus elmondta, ajánlószelvényenként 300 forintot fizet a Centrum párt.

Ezt a szervezet vezetősége hagyta jóvá. Magyar Károly arra buzdította az újságírót, hogy „próbálja meg a szocialista szavazóktól is elkérni a kopogtatócédulákat, mondja nekik, hogy nem kell a Centrum pártra szavazniuk, a második fordulóban úgyis visszalépünk az MSZP javára, mint legutóbb 2002-ben”. Azt is elárulta, hogy csupán szombaton kérték fel a jelöltségre, és neki az lenne a legjobb, ha minél hamarabb összegyűlnének a kopogtatócédulák. A biztonság kedvéért 900 ajánlószelvény kellene – ezért 270 ezer forintot fizetünk -, hogy az esetleges hibásak nélkül is meglegyen a szükséges 750 darab – mondta Magyar.

A lap ezek után megkereste Kupa Mihályt, a Centrum párt elnökét, aki cáfolta, hogy pénzért kopogtatócédulákat venne a pártja. Kijelentette: a Centrumnak nincs Magyar Károly nevű jelöltje. Hozzátette, az alapszabály szerint a párt jelöltjei a választások második fordulójában nem léphetnek vissza egyik párt javára sem. Arra a fölvetésre, hogy 2002-ben mégis ezt tették az MSZP javára több helyen, azt mondta: ez egy új Centrum párt. Ezek után minősíthetetlen, alpári megjegyzéseket tett a lapra és annak munkatársaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik