Szórakozás

Klímaaktivisták zavarták meg az A nyomorultak londoni előadását

Öt embert tartóztatott le a rendőrség Londonban, miután klímaaktivisták zavarták meg a Sondheim színház Les Misérables – A Nyomorultak című előadását.

A Just Stop Oil nevű, látványos akcióiról elhíresült klímaaktivistacsoport zavarta meg október 4-én a londoni West Enden működő Sondheim színház Les Misérables – A Nyomorultak című előadását – írja a CNN.

Ahogy a csoport Instagram-oldalára feltöltött videón is látható, az előadás egy pontján fiatal aktivisták másztak fel a színpadra. Az egyikük egy narancsszínű, halálfejes zászlót tartott, míg két másik egy „The Show Can’t Go On (A műsor nem mehet tovább)” feliratú transzparenst tartott a magasba. A közönség hangos fújolással reagált.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Stop Oil (@just.stopoil)

A csoport közleménye szerint az aktivisták este 8 óra 50 perckor a díszlethez zárták magukat biciklilakatottal, melyeket a színház technikusai nem tudtak eltávolítani. Húsz perccel később a színházat kiürítették. A rendőrség gyorsan a helyszínre érkezett és öt embert letartóztatott.

Kapcsolódó
A klímaszorongás vezeti a múzeumokban kajával támadó aktivistákat
Botticelli, Leonardo, Raffaello, Vermeer, van Gogh, Monet, Picasso – ezek csak a legismertebb festők, akiknek a festményeit kajás vagy ragasztós támadás érte az utóbbi időben. De kik állnak az akciók mögött?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik