Sport

„Kelj fel, kutya!” – egy tetováló szalon előtt rugdosták meg az ausztrál teniszezőt

Clive Brunskill / Getty Images / AFP
Clive Brunskill / Getty Images / AFP
Brutális felvételek kerültek fel az internetre: a közösségi médiában megjelent képsorok szerint az ausztrálok egykori világranglista-17., wimbledoni negyeddöntős teniszezőjét Bernard Tomicot megtámadták Gold Coast városában.

A 16 másodperces felvételen az látható, ahogy két férfi a földön fekvő Tomicot rugdossa és tapossa, ő pedig kétségbeesetten próbálja eltakarni és védeni az arcát.

A Network 10 kereskedelmi csatorna szerint a videót egy Gold Coast-i tetováló szalon előtt forgatták, de a támadás részletei továbbra sem tisztázottak.

Az egyik férfi folyamatosan azt kiabálja Tomicnak:

Kelj fel, kutya!

A 30 éves teniszező pályafutása csúcsán, 2016 januárjában még a 17. helyen állt a világranglistán, és ugyan visszaesett a 825. pozícióig, az elmúlt másfél évben visszaküzdötte magát a top300-ba, jelenleg a 292. helyen jegyzik.

Legutóbb egy isztambuli Challenger-tornán szerepelt, ahol csütörtökön háromszettes vereséget szenvedett a dominikai Nick Hardttól.

Tomic korábban többször is botrányaival került be a hírekbe:

  • 2016-ban váratlanul lemondott a riói olimpiáról és inkább egy mexikói tornát választott
  • ugyanabban az évben összeszólalkozott egy szurkolóval a US Openen
  • 2018-ban miután kiesett az AusOpen selejtezőjében azt mondta, nem érdekli, hazamegy és megszámolja a dollármillióit
  • a 2019-es wimbledoni tornán pedig 50 ezer eurós büntetést kapott a szervezőktől, mondván a teljesítménye nem ütötte meg az elvárt professzionális szintet.
Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik