Light

A francia vasúthálózat egy része jelentősen összement

Ragyogó reklám, avagy a MÁV is összehozhatna egy ilyet.

Közel harmincezer kilométer hosszúságú vonathálózatot üzemeltetnek Franciaországban, ezzel Európa egyik legnagyobb vasútpályájának üzemeltetését tudhatja magáénak a Réseau Ferré de France (RFF), a gallok állami tulajdonban lévő cége.

A pálya fejlesztése folyamatos, így a társaság jelentős pénzt öl a karbantartására, felújítására és ezt folyamatosan kommunikálja a drága jó utazóközönség felé is, nehogy beinduljon az elkeseredés, amikor egy teljesen szétkapott állomáshoz ér a vonat.

A lakossággal fenntartott párbeszédhez segítségül hívták Thierry Poiraud rendezőt is (nálunk csak Atomcirkusz című filmje ismert, melyet Johnny Deppné született Vanessa Paradis főszereplésével forgatott).

Poiraud egy csodálatos képi világot tett le az RFF-nek cserébe a bizalomért, melynek javarésze nem feltétlenül trükk, hanem a tilt-shiftnek is hívott fényképészeti eljárás, amikor is egy speciális, eltolható tengelyű objektív segítségével a tárgyak térbeliségének érzete és az élességpontja változtatható olyan szinten, hogy makettnek tűnjön a rögzített kép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik