Belföld

Péntekre jön az enyhülés

Szerdától erősödik a szél, záporok, zivatarok kíséretében péntekig mintegy 10 fokot csökken a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kedden elsősorban északon és keleten, szerdán már nyugaton is várható zápor, zivatar. Szerdán az északira forduló szél a Dunántúl nyugati részén időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 30, 35 fok között alakul.

Szerdán a nappali órákban és az éjszaka folyamán főként az ország északi felében alakulhat ki zivatar, amelyet jégeső, felhőszakadás és viharos – 60-90 km/h erősségű – széllökések kísérhetnek. A szél északiasra fordul, és főként a Dunántúlon erős lökések is előfordulhatnak. A napi középhőmérséklet az országban többfelé meghaladja a 25, délen és nyugaton, valamint Budapest környékén helyenként a 27 fokot.

Csütörtökön még tovább csökken a hőmérséklet, pénteken Balatonfüreden 17-20, Budapesten 19-20 fok várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az egész ország területén záporok, zivatarok várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik