Light

Szilveszteri Party Mix

Magunk mögött tudva a Karácsonyt, mindenki szeretne újra egy kicsit fittebb lenni, és ledolgozni azt az egy-két plusz kilót, amit általában az ünnepek jelentenek. Az év utolsó hetében ehhez a legajánlottabb sport a tánc.

Szilveszteri válogatásunkat meghallgathatjuk a parti előtt bemelegítésképpen, de akár a szilveszteri házibulit is feldobhatjuk vele. A táncreakció garantált, hiszen a diszkó bugyraiban merülünk el.

Összeszedtünk néhány érdekes adatot az előadókról, amiben a Boney M neve többször is szerepel, pedig a válogatáson rajta sincsenek. A diszkó szó pedig a legkülönbözőbb szövegkörnyezetben bukkan fel, elég csak az első számra gondolnunk, aminek Taliban discotheque a címe.

Az Arabesque zenekar 1977-ben alakult az NSZK-ban (!), Frankfurtban. A lánycsapat Japánban is nagyon népszerű volt, ahol többek között a Neoton Familiával és a Boney M-mel kellett megküzdeniük az eurodisco rajongókért. A trió legjobb hangú tagja később szólókarrierbe kezdett, és Sandra néven vált világhíressé.

Ugyanebben az időszakban egy szicíliai testvérpár La Bionda néven alakított zenekart. Az egyik legismertebb slágerük a Disco roller volt. Amikor pedig a stílus népszerűsége kezdett alábbhagyni, akkor a testvérpár a filmzenék felé fordult. Valószínűleg kevesen tudják róluk, hogy több Bud Spencer-Terrence Hill film zenéjét ők szerezték, többek között a Kincs, ami nincs klasszikus BP-TH film zenéjét is ők írták.

Faroff a népszerű bootleg stílus képviselője, 4 diszkószám egybekeverésével hozott létre egy vicces, táncos új verziót.

MIA neve, ha nem is hangzik annyira ismerősnek, a Gettómilliomos címdalát biztos sokan ismerik. A Sri-Lankai származású rapper ebbe a mixben egy Bollywoodi film, a Disco dancer feldolgozásával került be. Armand van Helden szuper dj is biztosra ment, amikor a Boney M Gotta go home slágerét dolgozta fel a Duck sauce nevű formációjával. Az igazán érdekes pedig az, hogy a Boney M világslágere sem saját szerzemény, a dal eredetijét egy Nighttrain nevű német zenekar szerezte 1973-ban, a szám címe pedig az egyértelműen világhírnévre predestináló: Hallo Bimmelbahn volt.

Jó táncolást, jó bulizást és boldog új évet kíván mindenkinek a DJ24.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik