Belföld

Lendvai Ildikó: nagyobb sorscsapásra nem számítunk

Arra számítunk, hogy nem fog nagyon átszíneződni a térkép, de minden elveszített települést sajnálni fogunk – nyilatkozta a FigyelőNetnek adott interjújában Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője.

Nincs olyan szám, amelyikre azt tudnám mondani, hogy győztünk – mondta el lapunk kérdésére Lendvai Ildikó. A párt frakcióvezetője kérdőjelesnek látja azokat a választókerületeket, amelyekben nem a koalíció közös jelöltje, hanem külön szocialista és külön szabad demokrata jelölt indult, de arra számít, hogy bár sokszínű lesz Magyarország térképe, nem fog nagyon átszíneződni az eddigiekhez képest. A legfontosabb, hogy az eddigi polgármesterek folytatni tudják a munkájukat, tette hozzá a politikus.

Minden település elvesztését sajnálják, fogalmazott Lendvai Ildikó, de nem önös pártérdekből, hanem mert úgy érzi, hogy a Nemzeti Fejlesztési Tervvel az MSZP programja áll összhangban, és az a fontos, hogy az a program győzzön, amely az adott település fejlesztését a lehető legjobban szolgálja.

A Fideszes politikusok azon megjegyzésére, mely szerint az MSZP Budapest-központú párt, amelynek 6,5 millió ember közömbös, Lendvai Ildikó úgy reagált: ez nem állja meg a helyét. A szocialista párt nem csak Budapestre koncentrál, de fontos számára az a kétmillió ember, aki a fővárosban él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik