Élet-Stílus

Így kéne helyesen leszűrni a vizet a tésztáról?

Így sokkal egyszerűbb(nek tűnik).

Ash Reid a YouTube-on ad 85 ezer követőjének életmódtanácsokat és vásárlási tippeket, nemrégiben megosztott egy videót azzal a címmel, hogy 15 anyatrükk, amit ismerned kell.

A 15 egyike a helyes szűrőhasználat tészta, illetve rizs főzésénél. Azt mondja, ezt sokáig ő sem tudta. Mint ahogy mások, ő is fogta a fazekat és annak tartalmát beleöntötte a szűrőbe, és megvárta míg lecsöpög.

Pedig fordítva sokkal egyszerűbb: vagyis az edénybe kell rakni a szűrőt a domború végével lefelé, és úgy megfordítani a fazekat. A víz kifolyik, az étel viszont a fazékban marad.

Reid meg is mutatja ezt a videójában, úgy 8:30-nál, persze ez a megoldás azt is feltételezi, hogy a fazék és a szűrő mérete megegyezik, vagyis nem tud a szűrő mellett kifolyni a tészta.

Ahogy a címből is következtetni lehet, 14 másik tippet is mutat: akiket érdekel, nézze meg azokat is: a kommentelők nagyon hálásak a kétgyerekes anyuka tippjeiért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik