Belföld

Kis létszámú tüntetések vidéken

Szekszárdon másfélszázan, Szegeden félszázan tüntettek hétfőn, Miskolcon már nem jelentek meg az utcán demonstrálók.

A tolnai megyeszékhelyen, Szekszárdon mintegy százötvenen gyűltek össze a Garay téren a kormány elleni tüntetésen. Az este során egy-egy mondatban beszámoltak élményeikről a vasárnapi Ima Magyarországért rendezvény résztvevői, majd a következő napok, hetek programjáról szólt Tóth Csaba Attila, a Szekszárdi Védegylet elnöke. Ismertette: tervez egy előadás-sorozatot a Szent Korona-tanról, valamint az Árpád-sávos zászló történelmi szerepéről, amelyet szerinte “az utóbbi időkben igazságtalanul gyakran azonosítanak a nyilasok jelképével”.

Hétfőre már nem kértek engedélyt a rendőrségtől a tüntetők Miskolcon, este hat órakor a Szent István szobornál senki sem gyülekezett, ugyanakkor Sárospatakon még mindig demonstrálnak.

Este hat órakor csak néhány kutyát sétáltatót lehetett látni, illetve többen a környéken elhelyezett padokon ülve beszélgettek Miskolcon, a belvárosban. A miskolci demonstrációk szeptember közepén kezdődtek, eleinte több ezer fővel, később a létszám mindösszesen egy-két tucatnyira csökkent.

Mintegy tízfőnyi csoport tüntetett a zempléni Sárospatakon a miniszterelnök, illetve a kormány lemondását követelve. A demonstrálók azt mondták: jövő év márciusáig kértek engedélyt a rendőrségtől.

Mintegy félszáz ember követelte a kormányfő távozását hétfőn este Szeged belvárosában. A csoport nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókat lengetve vonult a múzeum épülete elé, ahol megegyeztek, hogy a következő napokban is folytatják a demonstrációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik