Sport

Furcsa büntetés után esett ki az orosz tini Wimbledonban

Tim Clayton/ Corbis via Getty Images
Tim Clayton/ Corbis via Getty Images

A nyolcaddöntőben kiesett a wimbledoni tenisztornáról Mirra Andrejeva, miután három szettben kikapott az amerikai Madison Keystől. A 16 éves orosz játékos menetelése a füvespályás Grand Slam egyik legnagyobb meglepetése volt, ráadásul Keys ellen is szettelőnyben volt, valamint 4-1-re vezetett a második játszmában, ám utóbbit végül rövidítésben elveszítette, a döntő felvonásban pedig már ellenfele remekelt.

Így is azonban egészen furcsa véget ért a nyolcaddöntőjük: a meccsben maradásért adogató Andrejeva egy labdát próbált meg elérni, nem járt sikerrel, megcsúszott ugyanis, az ütője pedig kiperdült a kezéből.

A székbíró viszont úgy ítélte meg, hogy a földhöz vágta ütőjét, így sportszerűtlenség miatt pontbüntetést kapott, ami ellen hiába reklamált. Keys így jutott brék- és meccslabdához, amit értékesített is.

A nap szenzációja: kiesett Cicipasz

Az ötödik helyen kiemelt Sztefanosz Cicipasz a harmadik ötszettes mérkőzésén már nem tudta megnyerni. A görög kétszer is szettelőnyben volt, mégsem bírt Christopher Eubanksszel. A 27 éves amerikai karrierje során a nyolcadik Grand Slam-tornáján szerepel, most jutott először a második körnél messzebb.

A második helyen kiemelt Novak Djokovic behúzta a hétfőről keddre csúszó meccsét. A szerb klasszis kétszettes előnyből várta a Hubert Hurkacz elleni meccsét, a hétfőn fontos pillanatokban rontó lengyel pedig hozta a keddi első játszmát, de aztán a negyedik felvonásban brékelte őt klasszis ellenfele, ez pedig a meccsbe került.

Nyolcaddöntő

férfiak:
Djokovic (szerb, 2.)-Hurkacz (lengyel, 17.) 7-6 (8-6), 7-6 (8-6), 5-7, 6-4
Medvegyev (orosz, 3.)-Lehecka (cseh) 6-4, 6-2-nél Lehecka feladta
Eubanks (amerikai)-Cicipasz (görög, 5.) 3-6, 7-6 (7-4), 3-6, 6-4, 6-4

 

nők:
Keys (amerikai, 25.)-Andrejeva (orosz) 3-6, 7-6 (7-4), 6-2
Ribakina (kazah, 3.)-Haddad Maia (brazil, 13.) 4-1-nél Haddad Maia feladta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik