Forma-1

Ricciardo visszatér? Sejtelmes válasz indította be a találgatásokat

Paolo Pedicelli ATPImages / Getty Images
Paolo Pedicelli ATPImages / Getty Images

Egyre fogy a levegő Nyck De Vries körül. Az AlphaTauri holland versenyzője továbbra sem nyújt meggyőző teljesítményt, a 12. volt az eddigi legjobb helyezése. A hírek szerint már ultimátumot is kapott, de a jelek szerint nem tud vele élni, a Brit Nagydíjon is csak 17.-ként ért célba, így ismét téma lett a jövője.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko pedig sejtelmes nyilatkozatot adott a német Skynak, amitől egyből beindultak a találgatások.

A Sky riportere ugyanis arról faggatta Markót, hogy mi a helyzet Daniel Ricciardóval, aki tavaly év végén hagyta el a McLarent, jelenleg pedig tartalék a Red Bullon belül, de reálisan az AlphaTauriban kaphatna lehetőséget – épp De Vries helyén. Marko azt felelte a kérdésre, hogy a 34 éves ausztrál majd gumiteszten vesz részt, utána okosabbak lesznek, az egy jó felmérő lehet számára. A riporter ekkor újra rákérdezett, hogy ez azt jelenti, szerepet kaphat az AlphaTaurinál.

Előbb nézzük meg a tesztet, utána majd beszélhetünk…

mondta egy széles mosoly kíséretében Helmut Marko.

A Sky szakértője, Ralf Schumacher szerint a kérdés már eldőlt, és szerint Ricciardo meg is érdemli az újabb lehetőséget.

Maga Ricciardo úgy nyilatkozott, hogy számára az elsődleges cél a Red Bullba való visszatérés, de ha az AlphaTaurin át vezet oda az út, áll elébe. Az ausztrál eddig a karrierje során 232 futamon indult, nyolc futamgyőzelme van és 32-szer állt dobogón. 2014-ben és 2016-ban a harmadik lett a világbajnoki pontversenyben.

Ezen a héten nem lesz futam a Forma-1-ben, majd július 23-án következik a Magyar Nagydíj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik