Forma-1

Lando Norris nem ment bele a vagdalkozásba, Max Verstappen nyerte a Brit Nagydíjat

Dan Mullan/Getty Images
Dan Mullan/Getty Images

Max Verstappen nyerte meg a Forma-1-es Brit Nagydíjat.

A második és harmadik rajtkockából induló McLarenes pilóták alaposan ráijesztettek a hollandra, mert mindketten lerajtolták, de Verstappen szinte azonnal visszaelőzte Oscar Piastrit. Egy kör alatt Lando Norrist is elkapta a címvédő, akivel nem is állt le harcolni a brit pilóta, vélhetően azért, hogy semmiképp se bukja a dobogós pozíciót.

Esteban Ocon hamar kiesett, ezt leszámítva meglehetősen csöndesen telt a futam, egyedül azért aggódtak a csapatok, hogy elered-e az eső, vagy sem. Erre végül nem került sor, viszont Kevin Magnussen autója a 33. körben kigyulladt, ezért biztonsági autós fázis következett. Ezzel 4-5 pilóta rettentően pórul járt, mert pont 1-2 körrel korábban jártak a boxutcában, így több pozíciót is elveszítettek.

Ennek egyik vesztese Piastri lett, aki lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen suhant célba. Verstappen első helye nem forgott veszélyben az újraindításkor sem, Norris viszont kemény munkát végzett, hogy Lewis Hamiltont maga mögött tartsa.

Érdekesség, hogy a Red Bull egymás után tizenegyedik alkalommal nyertt Silverstone-ban, amivel beállította a McLaren csúcsát.

Formula-1 Brit Nagydíj

Ajánlott videó

Olvasói sztorik