Belföld

Csendrendelet a belvárosban

Korlátozzák az éttermi teraszok nyitva tartását a főváros V. kerületben: a rendeletmódosítást Steiner Pál polgármester javasolta a lakók zavartalan pihenése érdekében - közölte az önkormányzat.

A napokon belül életbe lépő rendelkezés szerint a Duna-korzó és a Vörösmarty tér kivételével éjfél és hajnali 6 óra között nem működhet éttermi, kávézói terasz Belváros-Lipótvárosban – ismertette a képviselő-testület előző napi Prónay-Zakar Gina sajtószóvivő.

Az új kereskedelmi törvény lehetőséget nyújt az önkormányzatoknak arra, hogy saját hatáskörben intézkedjenek az üzletek, vendéglátóipari egységek éjszakai nyitva tartásáról. Mivel a kerületben a legtöbb panasz az egész éjszaka nyitva tartó éttermek teraszaira érkezett, a polgármester javaslatára a képviselő-testület úgy döntött, hogy a teraszoknak éjfélkor be kell zárniuk és reggel 6-kor nyithatnak ki a leghamarabb – indokolta a döntést az önkormányzat.

Az önkormányzat ötmillió forintot különített el arra, hogy éjszakánként több közterület-felügyelő járja a belvárosi utcákat, akik kiemelten ellenőrzik a „csendrendelet” betartását, és büntetik az egyéb szabálysértőket is. A rendeletmódosítás a kihirdetés napjától hatályos, várhatóan már hétfőn életbe lép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik