Sport

Meggyilkolhatták az olasz bringást

Fordulat állt be a tíz évvel ezelőtt elhunyt Marco Pantani halálának ügyében.

Marco Pantani tíz éve halt meg, az olasz La Gazzetta dello Sport friss értesülései szerint azonban újra kivizsgálták a halálesetet és elképzelhető, hogy nem gyógyszer-túladagolás, hanem gyilkosság okozta a tragédiát.

Az 1998-as Tour de France-győztes Pantani 2004. február 14-én Riminiben hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között. Az akkori álláspont szerint túladagolta magát antidepresszánsokkal, valamint kábítószerekkel, ami ödémát okozott a tüdejében és az agyában is, így, ha nem is tudatosan, de öngyilkos lett.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A „kalóz” becenevű, 1998-ban a Giro-t is besöprő olasz versenyző ügyét  most újra elővette a rimini ügyészség, de most már gyilkosság miatt nyomoznak – írja a Gazzetta. A lap értesülései szerint egy férfi ment be reggel Pantani szobájába, megütötte a sportolót, majd arra kényszerítette, hogy vízben feloldott kokaint igyon. Állítólag találtak is egy vizesüveget a szobájában a halála után, de azt sosem vizsgálták meg és ujjlenyomatot sem vettek róla.

Az olasz kerékpáros szülei sosem hittek abban, hogy fiúk öngyilkos lett, ezért is kérték az ügy újbóli felülvizsgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik