Gazdaság

Esőben dideregve indult el az idei balatoni hajózási szezon

MTI / Katona Tibor
MTI / Katona Tibor

Esik az eső, örüljünk neki, legalább telik a Balaton. Ennél jobb hír nem lehet. A balatoni hajózást Széchenyi és Kossuth egyaránt fontosnak tartotta, a magyar történelem progressziójának e két legjelentősebb alakja egyaránt nemzeti ügyként kezelte a Balatont. Tőlük tudjuk azt is, hogy a balatoni települések segítsége nélkül nem lehet eredményt elérni a térségben

– ezekkel a szavakkal nyitotta meg a 176. balatoni hajózási szezont a balatonfüredi kikötőben tartott megnyitó beszédében Bóka István, a tóparti település polgármestere a Balatonfüred.hu tudósítása szerint.

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke hangsúlyozta: a Balaton nem szétválaszt, hanem összeköt minket – ezt jelképezi az évente több mint egymillió utast szállító Bahart.

A Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója, Veigl Gábor kiemelte: kemény munkával és fejlesztésekkel készültek az idei szezonra. Az ünnepségen Lengyel Róbert Siófok polgármestere és Kontrát Károly országgyűlési képviselő is köszöntötte a hajósokat és az érdeklődőket, majd a hagyományoknak megfelelően a zászlófelvonással hivatalosan is kezdetét vette a 176. balatoni hajózási szezon – olvasható a Balatonfüred.hu cikkében.

Kiemelt kép: Az 1913-ban épült Jókai motoros sétahajó a 177. balatoni hajózási szezon megnyitása alkalmából tartott rendezvény napján Balatonfürednél 2023. április 8-án. MTI/Katona Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik