Belföld

Négy évet ajánlottak a férfinek, aki kabátot rabolt egy tinitől a vonaton, hogy visszakerülhessen a börtönbe

Vádat emelt a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azzal a konyári férfival szemben, aki tavaly decemberben kirabolt egy 15 éves fiút a vonaton.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi az este nyolc után Debrecenből induló vonattal tartott hazafelé a konyári lakóhelyére. Derecske és Konyár állomások között odament a szerelvény hátsó részében egyedül lévő kiskorúhoz és azzal fenyegette, hogy megveri, majd közölte vele, hogy nemrég jött ki a börtönből, ahová vissza akar menni és a fiú nyugodtan hívja a rendőrséget.

Ezt követően megkérdezte a tinit hogy milyen márkájú a kabátja, majd egy hirtelen mozdulattal megragadta az ülésen lévő ruhadarabot, és felhúzta magára. A kamasz  próbálta visszakérni a kabátját, azonban a rabló közölte vele, hogy van nála „valami”, de ne akarja, hogy elővegye és használja.

Nem sokkal később a személyvonat megállt a konyári vasútállomáson, a támadó pedig leszállt. A támadóval együtt utazott egy fiatal ismerőse is, ő azonban nem vett részt a bűncselekmény elkövetésében.

A férfi tízezer forint kárt okozott a fúnak, de ez megtérült, mert a rendőrség lefoglalta a kabátot a benne lévő díszbicskával együtt, és visszaadták a tininek. Az ügyészség négy év börtönt és négy év közügyektől eltiltást kért a rablással vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ha a férfi mindent bevall és lemond a tárgyalás jogáról is, akkor máris teljesül a korábbi óhaja, és újra élvezheti a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik