Sport

Hibátlanul jutott négy közé az ifi kéziválogatott

Az ifjúsági fiú kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében az utolsó meccsét is megnyerte a magyar válogatott, így bejutott az elődöntőbe.

A magyar fiúk eddig is remekül játszottak a tornán, hiszen a csoportban a románokat ,a franciákat és a horvátokat is magabiztos játékkal vertük: a legszorosabb mérkőzésünk a franciák ellen volt, de ott is nyolccal intéztük el őket.

A középdöntőben aztán Németország sem tudta megállítani Gyurka János együttesét, így már korábban eldőlt, hogy ott leszünk a négy között.

A lengyelek ellen így tét nélkül léptünk pályára, és ez a kezdés után meg is látszott a játékon, hiszen az ellenfél 4-1-re, majd 8-6-ra is meglépett, de gyorsan fordítani tudtunk.

 Fotó: eurohandballpoland2014.pl

A második felvonásban már egyértelműen a magyar válogatott dominált, így nem csoda, hogy sikerült megint nyerni: ezúttal 33-26 lett a vége.

A pénteki elődöntőben a válogatott Dánia ellen lép pályára.

“Azért látszott, hogy nem volt valódi tét. Kicsit lomhábbak lettek a lábak, nem az eddig tapasztalt lendület vitt minket. De ez érthető is, a teljesítőképesség határán van a csapatunk, ahogy a többi válogatott is. Az elkövetkező két napban talán a legfontosabb feladat, hogy frissítsünk, felrázzuk a kissé fásult, fáradt játékosokat. Nem gondoltuk volna, hogy öt mérkőzés után ilyen mérleggel állunk, de nem is ezzel foglalkozunk. Az elvégzett munkában hiszünk, abból táplálkozunk. A dánok ellen pedig készülünk: a legbiztonságosabb védekezésünket és a leggyorsabb játékunkat kell elővenni, mert teljesen más stílusú együttes, mint amilyenekkel eddig találkoztunk. Továbbra is az a jelszavunk: élvezzük a játékot!”–  nyilatkozta Gyurka az utanpotlassport.hu-nak.

Eredmény – U18-as fiú kézilabda Eb, középdöntő, 2. mérkőzés

Magyarország-Lengyelország 33-26 (15-13)

Magyarország: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Bartók 4, Deák 1, Fekete 1, Füzi 6, Gábor, Győri 4, Juhász 7, Ligetvári, Mikita 1, Nemes 4, Schmid, Szilágyi 3, Urbán 1, Varjú 1. Szövetségi edző: Gyurka János.

A II-es csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont (+25), 2. Franciaország 3 (+8), 3. Németország 3 (-1), 4. Lengyelország 0 (-32).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik