Sport

Fájdalmas vereséggel búcsúztunk az Eb-től

kezilabda-valogatott(960x640).jpg (magyar kézilabda válogatott, )
kezilabda-valogatott(960x640).jpg (magyar kézilabda válogatott, )

A férfikézilabda-válogatott az osztrákok ellen játsszotta utolsó középdöntős meccset: egy góllal kikaptunk, így nem játszhatunk az 5-6. helyért.

A válogatott számára létfontosságú volt a győzelem az osztrákok ellen, hiszen csak úgy előzhettünk volna meg Izlandot, ha legalább nyolccal verjük a sógorokat, Dánia pedig az északi rangadón megveri az izlandi együttest.

Az első félidőben nem is álltunk rosszul, közelítettünk a kitűzött cél felé, hiszen 5-5-ös döntetlen után fokozatosan megléptünk, így a szünetben már néggyel is vezettünk.


Fotó: MTI

Azonban bentmaradtunk az öltözőben, a második etapban nem találtuk a játékunkat és egyre jobban a nyakunkra húztuk az osztrákokat, de ehhez az is kellett, hogy négy hétméterest is kihagyjunk a meccsen.

18-18 után teljesen összezuhantunk, majd kétgólos hátrányt próbáltunk leküzdeni, ám ez nem sikerült. Végül 25-24-re kaptunk ki, ami a csoport negyedik, összesítésben a 8. helyre volt elég az Európa-bajnokságon.

Eredmény – kézilabda Európa-bajnokság

Ausztria-Magyarország 25-24 (9-13)
gólszerzők:
Iváncsik G. 5/3, Császár 4/2, Szalafai 3, Putics 3, Mocsai 2, Zubai 2, Gulyás 2, Szöllősi 1, Nagy K. 1, Ilyés 1.

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Most már kettővel mennek az osztrákok és bár emberelőnyben vagyunk, nem tudunk betalálni nekik (24-22). Zdolik kidobta a labdát oldalra, pedig kellett volna a gól. Ilyés bedobta a ziccert, majd az utolsó percben Vadkerti ejtése elkerült a kaput. Nem lesz döntetlen, Weber 25-23-ra módosította az állást, majd Ilyés még négy másodperccel a meccs vége előtt még betalált, de 25-24-re így is az osztrkákok nyertek.

51-55. PERC: Most fordult a kocka, Nagy Kornél révén mi vezettünk rövid ideig, majd Santos egalizált ismét, de legalább mi támadhatunk az előnyért. De csak eddig, megint az osztrákoknak állt a zászló, ám Császár nem hagyta, hogy meglépjenek (22-22). Fejben teljesen szétestünk, nem támadtuk le Szilágyit… (23-22).

46-50. PERC: Santos révén már vezet is az ellenfél… Annyi a szerencse, hogy Gulyás gyorsan egyenlített, de így is az osztrákok kezdeményezhetnek. Ziura után Szöllősi eredményes, azért küzdünk, hogy mindig meglegyen az egál (20-20).

41-45. PERC: Császár harmadik büntetője már bent van, pár pillanat múlva viszont megfogyatkoztunk Schuch kiállítása miatt. Zjura sajnos gólt dobott és még Nagy Kornélt is kiszórták… Így nem is csoda, hogy kétszer is betaláltak az osztrákok, már csak eggyel megyünk (18-17), Mocsai időt is kért. Schlinger eredményes volt, 5-5 után megint egál (18-18).

36-40. PERC: Legalább nyolccal kellene verni az osztrákokat, ehelyett most nem tudunk meglépni tőlük a sok hiba miatt. Közben egy itt, egy ott (15-12). Weber hetese a kapuban landolt, ahogy Gulyás lövése is (16-13). Hihetetlen, Szilágyi Viktort nem tudjuk tartani, szerencsére Iváncsik gyorsan válaszolt.

31-35. PERC: Rögtön hetessel kezdtük a második etapot, de Iváncsik jócskán mellé durrantott. A harmadik büntetőt hagytuk ki ma este. Edelmüller viszont szemfüles találatot szerzett, és meg is adták a bírók, miközben Iváncsik megint büntetőt rontott (13-10). Lékai ugyan labdát szerzett, de azonnal eladtuk, így Weber köszönte szépen, betalált, majd Lékai is a másik oldalon (14-11).

Négy gól az előnyünk a szünetben, de még legalább ennyit kellene ledolgozni az izlandiakkal szembeni hátrányból.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Weber hetese a hálónkban landolt (10-8), Mocsai Lajos időt is kért. Szalafai Gábor harmadik gólját dobta, Szilágyi pedig nagyon nagy bomba után ünnepelhetett (11-9). Mocsai átlövésből eredményes, majd emberelőnybe kerültünk, és éltünk is a lehetőséggel, hiszen Putics kapásból vágta a labdát a hálóba (13-9).

21-25. PERC: Iváncsik állt oda megint a heteshez és ezúttal is sikerrel járt, így megint hárommal megyünk (9-6). Egy gól itt, egy ott, a különbség nem változott, majd az ellenfél zúgó kapufáig jutott.

16-20. PERC: A harmadik hetesünk szerencsére bent van, de ezt most Iváncsik vállalta el (6-5). Szalafai gyorsan egymás utánban vállalt két találatot, majd az osztrákok is betaláltak (8-6).

11-15. PERC: Santos használta ki a védekezési hibánkat, Szilágyi pedig 5-5-re módosította az állást. Császár a második hetesét is kihagyta.

6-10. PERC: Santos hozta közelebb az osztrákokat, de Putics révén megint kettővel mentünk. Császár később hetest dobott, de Marinovic hárított (2-4). Mocsai Tamás lendületből, majd Szilágyi (3-5).

1-5. PERC: Elkezdődött a meccs, mi pirosban, az osztrákok fehérben játszanak. Gólt szereztek az osztrákok, de nem adták meg, Iváncsikét viszont igen (1-0). Szilágyi lőtte az osztrkákok első gólját, majd Mikler nagy bravúrral védett (1-1). Császár zúdította a labdát a kapuba, majd még egyszer (1-3).

Előzetes: Csak egyetlen forgatókönyv létezik ahhoz, hogy megszerezzük a harmadik pozíciót a csoportban, vagyis hogy az 5-6. helyért játszhassunk. Ehhez le kell győzni az osztrákokat, nem kevés góllal, majd figyelni kell az esti meccsre is, hiszen ott a házigazda dánoknak Izlandot kell verniük.

Ebben az esetben a harmadik helyen zárnánk a középdöntőt. Ha a két összetevő közül valamelyik nem teljesül, negyedikek maradunk és véget ér számunkra az Eb.

A csapatból egyébként sérülés miatt kikerült Ancsin Gábor, helyére a szövetségi kapitány Zdolik Bencét hívta be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik