Üzleti tippek

Vállalkozói támogatásközvetítő céget alapít az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. alakítja ki a vállalkozói banki feladatokat és hajtja végre a vállalkozásfejlesztési, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) támogatását szolgáló tevékenységének bővítését.

A gazdasági és közlekedési miniszter határozatában felhatalmazta az MFB Rt. Igazgatóságát, hogy a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó EU-támogatások támogatásközvetítési feladatainak ellátására kezdje meg a – legfeljebb 3 milliárd forint saját tőkéjű – Vállalkozói Támogatásközvetítő Zrt. létrehozását.

A II. Nemzeti Fejlesztési Terv (II. NFT, 2007–2013) céljainak megvalósítását segítő társaságot az MFB Rt. alapítja. Feladata a II. NFT Operatív Programjaihoz teljes körű támogatásközvetítői háttér biztosítása, a jelenlegi támogatásközvetítői szervezetek és szolgáltatásaik összevonása. A cél egy olyan társaság létrehozása, mely hatékonyan, gazdaságosan szolgálja az ügyfeleket. A kialakítandó egyablakos modell a vállalkozók számára áttekinthetővé teszi a fejlesztési források kínálatát és lehetővé teszi a gyors és költségtakarékos ügyintézést.

A Vállalkozói Támogatásközvetítő Zrt. átveszi az I. NFT idején kezelt GVOP és hazai forrású támogatásokat (pl.: Széchenyi Terv, Smart-programok, GFC, KKC, AFC, Midihitel kamattámogatás, Beszállítói hitel kamattámogatása, kereskedelemfejlesztési támogatások stb.). A támogatásközvetítő szervezetek szerződéseinek, ügyleteinek számbavétele és átvétele megkezdődött, méghozzá a szerződések tartalmának érvényben maradásával, az ügyintézés folyamatosságának garantálásával.

Az MFB Rt. cégcsoporthoz tartozó Magyar Követeléskezelő Rt. lesz a felelőse valamennyi hazai és uniós támogatás követeléskezelésének. Az MFB tulajdonába kerülő Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht. és az IT Információs Társadalom Informatikai és Távközlési Szolgáltató Kht. működését is az új feladatokhoz igazítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik