Sport

Otthon nyertek Hangáék

A spanyol kosárlabda-bajnokságban szereplő Assignia Manresa hazai pályán verte a Gran Canariát.

Egy súlyos vereség után készült negyedik mérkőzésére a Barcelona közeli kisváros együttese, amely a kanári-szigeteki csapatot látta vendégül. Az első negyedben a Manresa egy kosárral jobbnak bizonyult ellenfelénél, azonban a második tíz percet biztosan húzta be a Gran Canaria, így a vendégek vonulhattak előnnyel a nagyszünetre.

A szigetlakók tíz ponttal is elhúztak már a pauzát követően, ám a harmadik játékrészt végül simán hozták a hazaiak, majd 69-60-ra megnyerték az összecsapást. A magyar válogatott Hanga Ádám 19 percet töltött a parketten, hat pontot, öt védőlepattanót és két asszisztot jegyzett ezidő alatt.

Hanga produkciója a Canaria ellen:

A Manresa így 3-1-el áll a bajnokságban, a Barcelona, a Real Madrid és az Alicante is hasonlóan szerepelt eddig. Csak a listavezető Unicaja hibátlan.

„Hazai pályán nyerni egy Eurokupás ellenfél ellen nem kis dolog. Jól működött a csapatjátékunk és akkor sem ijedtünk meg, amikor a harmadik negyedben elmentek több, mint tíz ponttal. Holtversenyben másodikak vagyunk a tabellán, de ez az ég világon nem jelent semmit. Számunkra a cél továbbra is, hogy a legjobb 16 csapatban legyünk az alapszakasz végén. Jól éreztem magam a pályán. Volt néhány jó megmozdulásom,amit az összefoglalóban is láthattok” – írta Hanga a facebookon.

 

Lóránt Péter szombaton bő 16 percet kapott a Lagun Aróban, három pontja mellé lekapott hét pattanót is, csapata ugyanakkor 62-58-ra kikapott az Asefa Estudiantes vendégeként.

Eredmények – Liga ACB, 4. forduló
Assignia Manresa – Gran Canaria 2014 69-60 (14-13, 15-21, 19-8, 21-18)
Asefa Estudiantes – Lagun Aro GBC 62-58 (8-19, 12-17, 21-13, 21-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik