Gazdaság

Új vezére lesz az Erste Banknak

Június 1-jétől Radovan Jelasic, a Szerb Nemzeti Bank volt elnöke vezeti a magyarországi pénzintézetet.

Radovan Jelasic lesz az Erste Bank Hungary Zrt. új elnök-vezérigazgatója 2011. június 1-jétől – közölte a pénzintézet kedden az MTI-vel. Az új vezető Papp Editet váltja az osztrák tulajdonú Erste Bank élén. Papp Edit az idén februárban jelentette be távozását május 31-ével, amit újabb szakmai kihívások keresésével indokolt.

Radovan Jelasic a Szerb Nemzeti Bank elnöke volt 2004 és 2010 között, ezt megelőzően négy éven át a szerb jegybank alelnöki posztját töltötte be.

Jegybankárként fontos szerepet játszott a szerb bankszektor és biztosítási piac konszolidálásában, valamint a szabályozói és felügyeleti szervek megerősítésében, továbbá kulcsszerepet töltött be Szerbia nemzetközi pénzügyi intézményekkel folytatott tárgyalásain. A Banking Rehabilitation Agency (Bankrehabilitációs Ügynökség) alelnökeként közreműködött a bankrendszer átszervezésében és számos nagybank privatizációs folyamatának elindításában.

A bajai születésű Radovan Jelasic magyar állampolgár. Budapesten járt középiskolába, a chicagói Illinois Egyetem pénzügyi szakán szerzett MBA-fokozatot a Belgrádi Egyetem közgazdasági diplomája után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik