Belföld

Gémesi az MDF-et bírálja

Az MDF-ben nincs módja arra, hogy tiszta, hiteles politikus maradjon - jelentette ki Gémesi György vasárnap este az ATV kereskedelmi televízióban.

“Egy biztos: tiszta, hiteles politikus szeretnék maradni. Ma az MDF keretein belül ez nem biztosítható” – mondta az MDF-s politikus, Gödöllő polgármestere, aki Pest megye 4. számú választókerületében a második helyen végzett az MSZP-s képviselőjelölt mögött.

Hozzátette, hogy szerinte az MDF az alapértékrendjét “hagyta ott, egész egyszerűen önös-érdekpárttá vált”. Az MDF nagyon eltávolodott attól, amit ő gondol a képviselendő jobboldali értékekről, ezért, mint mondta, “itt már sok helyem nem lehet”. Arra a kérdésre, hogy kilép-e az MDF-ből, közölte: kedden pontosan válaszol erre.

Gémesi György a választási veresége okait firtató kérdésre elmondta: ami a két forduló között történt a Fidesz és az MDF között, annak következményeként a jobboldali szavazók elbizonytalanodtak. “Mindenképpen az lett volna a korrekt (…), ha legalább a két párt leül tárgyalni. A merev elzárkózás, a folyamatos “nem” ezt a következményt jelentette számomra” – fűzte hozzá.
A politikus szerint a Fidesz és az MDF konfliktusa miatt Dávid Ibolya kelepcébe került, amiből már nem tud kikeveredni.
“Sajnálom (…) Dávid Ibolyát, hogy olyan kelepcébe került, amiből nem tudott kijönni és amiből ma már nem fog tudni kijönni. (…) Dávid Ibolya fogja egy folyamatnak. (…) Azt nem támogattam, hogy az MDF eszköz legyen azok kezében, akik a jobboldalt (…) meg kívánják osztani” – mondta a politikus.

Gémesi György a múlt év októberében kijelentette: bár az MDF-el nem, a párt elnökével a további együttműködést befejezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik