Élet-Stílus

Kifizetteti családjával a karácsonyi vacsora költségeit a walesi nagymama

Nem nyerészkedni akar, csak egy kis segítséget kér hozzátartozóitól.

Egy Cardiffban élő nő már évek óta pénzt szed be a családjától az ünnepi menüsorhoz való hozzájárulás címén. A 63 éves Caroline Duddridge felnőtt gyerekeitől 15 fontot (közel 7 ezer forint), míg legkisebb unokáitól 2,5 fontot (körülbelül ezer forint) kér el – írja a BBC.

Duddridge-nak először 2015-ben, férje halála után jutott eszébe, hogy ilyen módon kérjen segítséget a családjától, amikor felére csökkent háztartásának a bevétele. A nagymama egy ideig perselyben gyűjtötte az összegeket, de ez a megoldás hamar kaotikussá vált, így az idei évben a két fiától már 15 fontot, három lányától 10 fontot, négy – öt év feletti – unokájától 5 fontot, míg két hároméves unokájától 2,5 fontot kért átutalni a bankszámlájára. A fiainak azért számolt fel nagyobb összeget, mert ők – lányaival szemben – teljes munkaidőben dolgoznak.

Miért kellene a vendéglátónak viselnie a teljes anyagi terhet?

– vetette fel a kérdést Duddridge, aki reméli, hogyha unokái idősebbek lesznek, ezt az új hagyományt normának tekintik majd.

A nagymama a befolyt, közel 90 fontnyi összeget persze az utolsó pennyig visszaforgatja a dáridóba: állítása szerint a három napon keresztül tartó ünnepi teríték körülbelül 300 fontjába kerül (közel 140 ezer forint), amelyben többféle főétel, desszert, különböző italok és minibüfé is szerepel.

Ez az összeg nem számít kiugrónak az Egyesült Királyságban: az energiaköltségek mellett az élelmiszerárak is jócskán megemelkedtek: egy kutatás kimutatta, hogy a fagyasztott pulykát, sárgarépát, karfiolt, burgonyát és karácsonyi pudingot tartalmazó, négyszemélyes vacsora ára idén 31 fontra (14 ezer forint) emelkedett – 2021-ben ez az összeg még 24,67 font (11 ezer forint) volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik