Gazdaság

A Metropolra írt ki 15 milliós tendert a MüPa?

A Művészetek Palotája egy naponta 250 ezer példányban megjelenő ingyenes hírújságot keres partnerének.

Még két héten át lehet jelentkezni a Művészetek Palotája által kiírt, a Közbeszerzési Értesítőben augusztus 3-án megjelent tárgyalásos kiírásra, amelyben országos, napi, ingyenes hírújságban és a hozzá kapcsolódó online felületen való médiavásárlásra keres partnert a Káel Csaba vezette MüPa. A kiírás szerint a szerződés becsült értéke 15 millió forint.

A MüPa a hirdetéseket egy legalább 250 ezer példányszámú megjelenésű legalább 300 ezer fő/napi olvasottsággal rendelkező ingyenes, naponta megjelenő, országos hírújságban kívánja megjelentetni. A Kreatív Online szerint ilyen jelenleg egyetlenegy van Magyarországon, mégpedig a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Metropol.

Még nyár elején jelentette be a Metropol addigi kiadója, hogy kivonul a magyar piacról. Az ingyenes napilap új tulajdonosa a Megapolis Media Zrt. lett. Az fn.hu akkor azt írta: az E-cegjegyzek.hu szerint a cég egyetlen tulajdonosa Fonyó Károly, aki a Mahir Cityposter ügyvezető igazgatója is. A Mahir Citypost tulajdonosa pedig az a Mahir Magyar Hirdető, amelynek vezetője a miniszterelnök egyik bizalmasának számító egykori APEH-vezér, Simicska Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik